Између ЕУ и Косова бирамо Косово!

Београд, 15. 5. 2018. — Народна иницијатива УСТАНИ ЗА КОСОВО се спрема за прикупљање 100.000 потписа, неопходних за расписивање референдума на коме би грађани Србије одговорили на недвосмислено, прецизно питање: „Да ли сте за прихватање „правно-обавезујућег споразума” између Републике Србије и такозваног „Косова” којим се тој самопроглашеној, лажној „држави” омогућава улазак у Уједињене нације?” — саопштила је Народна иницијатива, наглашавајући да је, за покретаче, али и, како показују бројна истраживања јавног мнења, за преко 80 одсто грађана Србије — Косово и Метохија неотуђиви део Србије и, “уколико морамо да бирамо између чланства у Европској унији (ЕУ) и јужне српске покрајине, ми немамо никакву дилему, увек ћемо изабрати наше свето Косово и Метохију”.

— У супротном, ако ћутимо и не учинимо ништа да спречимо претеће „легализовање” и „легитимисање” окупације КиМ, ако, без било каквог отпора, чекамо да београдски режим потпише „правно-обавезујући споразум” као покриће за предају свете српске земље НАТО окупаторима и шиптарским терористима — постаћемо саучесници у срамној предаји, у бестидној капитулацији, у издаји наших часних предака и наших потомака! — поручила је Народна иницијатива УСТАНИ ЗА КОСОВО.

Иницијатива наглашава да је расписивање референдума са питањем које одреди 100.000 грађана уставна и законска обавеза, а уједно и најбољи лек против могућег преварног, лажног референдума какав се већ кува у лонцу Александра Вучића. Референдум по мери и вољи народа, а не било ког појединца, дао би држави Србији могућност да хитно одбаци самоубилачку идеју срамне капитулације пред НАТО окупаторима Косова и Метохије, то јестпогубног „компромиса”, у коме би Србија дала своје за своје, зарад некаквих „евроатлантских интеграција”, против чега је огромна већина грађана наше земље.

Иницијативу УСТАНИ ЗА КОСОВО је подржао велики број јавних личности најразличитијих политичких, идеолошких и професионалних опредељења, али који деле јединствен став — Косово је део Србије, то јест, ако бирамо између чланства у ЕУ и Косова и Метохије, безрезервно бирамо Косово и Метохију!

1 Comment

  1. Подржавам у потпуности, морамо изджати!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *